مساحة إعلانية

الاثنين، 23 مارس 2015

بطاطس بيوريه باللحم المفروم

المكونات
1 كيلو بطاطس مقشرة ومنظفة.
نصف كوب كريمة لبانى أو حليب كامل الدسم.
1 فص ثوم مهروس.
نصف ملعقة كبيرة زبدة لينة.
ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود ، ملح.
نصف كيلو لحمة مفرومة معصجة.
زبدة لدهن الصينية.
جبن من أى نوع مفضل للوجه.
خطوات و طريقة العمل 

 1) قومي بتقطيع البطاطس لقطع متوسطة الحجم ، ونسلقها فى ماء وملح لحد ما تستوى خالص.
2) ندهن صنية خبز مستطيلة بالزبدة من جميع الجوانب.
3) .نقوم بهرس البطاطس ، مع فص الثوم والكريمة والزبدة والفلفل ، و طبعا يفضل تذوقها عشان نظبط الملح بتاعها
4) نقسم كمية البطاطس لنصين ، نفرد نص البطاطس فى قاع الصينية ، وبعدين نفرد فوقها اللحم بالتساوى ، بعد كدة نغطى اللحم بالنص التانى من كمية البطاطس ، ونوزعها بالتساوى بس نراعي أننا نساوى وجه الصينية كويس.
5). نوزع الجبنة على الوش ، وندخلها الفرن لحد ما تدوب كويس ،وتتحمر وبعدين نقدمها .

ليست هناك تعليقات

جميع الحقوق محفوظة لــ مدونة القل الشاملة 2015 ©