المكونات 1 كيلو بطاطس مقشرة ومنظفة. نصف كوب كريمة لبانى أو حليب كامل الدسم. 1 فص ثوم مهروس. نصف ملعقة كبيرة زبدة لينة. ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود ، ملح. نصف كيلو لحمة مفرومة معصجة. زبدة لدهن الصينية. جبن من أى نوع مفضل للوجه. خطوات و طريقة العمل
1) قومي بتقطيع البطاطس لقطع متوسطة الحجم ، ونسلقها فى ماء وملح لحد ما تستوى خالص. 2) ندهن صنية خبز مستطيلة بالزبدة من جميع الجوانب. 3) .نقوم بهرس البطاطس ، مع فص الثوم والكريمة والزبدة والفلفل ، و طبعا يفضل تذوقها عشان نظبط الملح بتاعها
4) نقسم كمية البطاطس لنصين ، نفرد نص البطاطس فى قاع الصينية ، وبعدين
نفرد فوقها اللحم بالتساوى ، بعد كدة نغطى اللحم بالنص التانى من كمية
البطاطس ، ونوزعها بالتساوى بس نراعي أننا نساوى وجه الصينية كويس. 5). نوزع الجبنة على الوش ، وندخلها الفرن لحد ما تدوب كويس ،وتتحمر وبعدين نقدمها .
ليست هناك تعليقات