المكونات: أولا العجينة:- 2كوب من الدقيق – 1 كوب حليب دافئ – 2 معلقة صغيرة ملح – 2 معلقة صغيرة سكر – 2 معلقة صغيرة خميرة فورية. ثانيا الحشو:-
ربع كيلو لحمة مفرومة – 1 بصلة صغيرة ومفرومة ناعما – 4 حبات فلفل رومي –
مكعب مرق ورشة ملح – 1/2 طماطماية مقطعة صغير جدا – رشة فلفل اسود – جبن
شيدر – جبن موتزاريلا. الطريقة: اولا العجين :- نضع الملح
والسكر والخميرة علي ال2 كوب دقيق ثم نضع عليهم كوب الحليب الدافئ – نقوم
بعجن المكونات جيدا حتي تتماسك قوامها – ثم نقسمها الي قسمين – نضعها في
طبق ونلفها بكيس بلاستيك ونضعها في مكان مقفول حتي تخمر جيدا ويتضاعف حجمها
. ثانيا الحشو:- نقوم بتعصيج اللحمة المفرومة(هنقطع البصلة مكعبات
صغيرة- فى حلة على نار متوسطة هنضيف معلقتين سمنة ونضيف البصل ونقلبه كويس
لحد ما يتحول للون الذهبى -هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة
خشب – هنضيف البهارات ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح -هنسيب
اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى) – ثم نضع الفلفل الرومي المقطع والطماطم المقطعة صغير جداا – ثم نقلبها تقليبتان ثم نطفئ النار عليها ونتركها حتي تهدئ
نقوم بفرد العجين الطبقة الاولي ثم نقوم بوضعها في الصنية مدهونة زبدة –
ثم نقوم بحشوها ونضع الكاتشب – ونضع رشة جبنة مونزريلا – ونضع رشة جبنة
شيدر – ثم نضع اللحمة المفرومة المعصجة – ونضع عليها كاتشب مرة ثانية ورشة
جبنة مونزريلا ورشة جبنة شيدر – ثم نقوم بفرد الطبقة الثانية ونقوم بوضعها
فوق الحشو – ونقوم بقفلها تماما من جميع الجهات – ثم نقوم بوضع رشة جبنة
شيدر ورشة جبنة مونزريلا علي الوجه – ثم نقوم بوضعها في الفرن علي درجة
حراره متوسطة واتركيهم لمدة 15 دقيقة. ( نقوم بتشغيل الفرن علي درجة حرارة
عالية قبل البدئ في الحشو) وبعد ما تستوي نقوم بفتح الشوايه حتي يحمر الوجه
وتسيح الجبن ويسير لونه ذهبيا.وبالف هنا ليكم
ليست هناك تعليقات