مساحة إعلانية

الثلاثاء، 21 يناير 2014

طريقة عمل السويسرول

طريقة عمل السويسرول
4 بيضات - فانيليا - 3/4 كوب سكر - م ص بيكنج بودر ممسوحة - ذرة ملح - كوب دقيق - م ك نشا .
* الطريقة : فى وعاء ناشف تماما نضع البيض و يفضل ميكنش لسه طالع من التلاجة و الفانيليا و السكر و نشغل المضرب الكهربائى على السرعة الاولى 5 دقايق ثم نزود السرعة لحد ما يبيض البيض و يصبح الخليط كريمى و يتضاعف حجم البيض .. نخلط الدقيق المنخول مع النشا و البيكنج و ذرة الملح و ننزل على الخليط بس مش مرة واحدة و نقلب بالملعقة او الاسبتيولة الخليط من تحت لفوق .. نحضر صانية فرن مربعة مقاس 28 و عليها و رقة زبدة و ضرورى ورقة الزبدة ثم يصب الخليط و يوضع فى فرن ساخن من قبل على حرارة 180 درجة حوالى 20 دقيقة .. اول ما تطلع من الفرن نضعها دقايق علشان منسبهاش تبرد خالص و تنشف مننا نضع عليها اى حشوة مربى او كريم شانتية و يلف السويسرول و مع اللف ننزع الورقة منها لحد نهاية اللفة و نقفلها بورقة الزبدة كويس على شكل الاسطوانى و توضع فى التلاجة 1/4 ساعة ثم خرجيها و تزين زى ما تحبى .
لو حبين السويسرول شيكولاته هنشيل 2 م ك دقيق و نضع مكانها 2 م ك كاكاو و الكريم شانتية هنضيفلة ايضا كاكاو او شيكولاتة سايحة .

 

ليست هناك تعليقات

جميع الحقوق محفوظة لــ مدونة القل الشاملة 2015 ©